Hyvää kesäkuuta kylälle!

Vaarallisen jätteen keräys Iitissä ja Kouvolassa rantautuu Jaalan Kimolaan seurapirtille 10.6.2021 klo 18:00-18:30.

Muiden keräyspisteiden osoitteet ja aikataulut löydät kymenlaakson jätteen sivuilta:
https://www.kymenlaaksonjate.fi/palvelut/kiertavat-keraykset/vaarallisen-jatteen-kerays-iitissa-ja-kouvolassa/

Myös pieni huomio, että muutamia juhlijoiden jälkiä on löytynyt seurapirtin maastosta ja katoksesta, muistathan että katoksen vierestä löytyy myös roskis, johon voi roskat ja tölkit kerätä.

Kimolan kesätori

Kesätori 12.6.-14.8.2021 lauantaisin Kimolassa Paavolaisen rannassa klo. 12-13
Poikkeuspäivät: Juhannustori 25.6. perjantaina klo 12-13 ja 7.8. lauantaina ei toria (Jaalan markkinat).

Kaikki myyjät ja asiakkaat tervetuloa! Niin yhdistykset, yritykset kuin yksityishenkilötkin voivat pystyttää oman toripöydän kesätorille. Muistathan poikkeuspäivät. Mikäli toripäiviin tulisi muutoksia esimerkiksi sään tai muun asian vuoksi, siitä ilmoitetaan sekä kylätiedotteessa, että Kimolan facebook-sivuilla.

Maatalousnaiset tiedottaa

Kimolan Maatalousnaisten Vuosikokous keskiviikkona 9.6 klo 18.30 Mesiäisen Helillä, Pyörälammintie 270. Käsitellään vuosikokousasiat ja sään salliessa ulkoillaan perinteisen Impin Iltakävelyn merkeissä!
Tervetuloa!

Kyläyhdistys tiedottaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Kymenlaakson alueella jatketaan 15.6.2021 asti nykyistä rajoitusta, jonka mukaan enintään 20 hengen kokoontumisia voi järjestää sisä- ja ulkotiloissa. Näin ollen aiemmin ilmoitettu 12.6.kanavan ympäristön kesän avajaistapahtuma joudutaan perumaan. Ilmoittelemme mahdollisista loppukesän tulevista retkistä ja tapahtumista tulevissa tiedotteissa.

Kimola on kuitenkin mukana virtuaalisesti 12.6. Avoimet kylät – päivänä, Citynomadin mobiilireitillä. Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylien erityisyydet. Ilmaiseksi älylaitteelle ladattava sovellus näyttää kylän raitin tai maastossa polun ja kulkijan sijainnin sekä ilmoittaa kohdalle osuvasta kyläkohteesta teksteineen, kuvineen, videoineen tai muine sisältöineen.

Laitamme vielä myöhemmin erikseen tiedotteen, jossa linkki Kimolan kylän julkaisuun.

Veskansan osuuskunta tiedottaa

Muistutus! Mittarilukemat tulee toimittaa kesäkuun loppuun (30.6.) mennessä tilitoimistoon.
sähköpostilla: tilitoimisto@lintukymintili.fi tai postitse: Tilitoimisto Lintukymin Tili, Teollisuuskaari 2B, 45740 Kuusankoski

Kimolan Katajaiset tiedottaa

Katajaisten vuosikokous 2.6.2021 keskiviikkona klo 18 Kimolan Seurapirtillä. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Noudatamme kokoontumisrajoituksia (max. 20 hlö), hygieniaohjeistuksia ja maskisuosituksia. Paikan päällä kertakäyttömaskeja. Mikäli sinulla on yhtään flunssan oireita, jätäthän kokouksen väliin.

– Kimolan Katajaiset

Kouvolan järvipelastus tiedottaa

Huomio alueellamme veneilevät: Kymijoen virtaukset ovat poikkeuksellisen kovat.

Vältä voimakkaita virtapaikkoja (Tuhovirta, Saukkolanvirta). Suosi Pyhäjärveltä Virtakiven suuntaan veneillessä Hovinsaaren idänpuoleista reittiä. Luminen talvi ja sateinen kevätsää ovat nostaneet Päijänteen ja useiden muiden Kymijoen vesistöalueen järvien vedenpintoja. Päijänteen ja Kymijoen tulvariskin pienentämiseksi juoksutusta on lisätty helmikuun lopusta alkaen.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen mukaan juoksutusten vuoksi Kymijoen virtaama tulee pysymään suurena koko kevään ajan. Tällä hetkellä virtaama Kuusankoskella on n. 500 m3/s, joka on n. 150 m3/s suurempi kuin ajankohdan keskimääräinen virtaama. Voimistunut virtaama vaikuttaa veneen ajettavuuteen. Pienitehoisella veneellä virtaa ylöspäin mentäessä voi tulla isoja vaikeuksia.

Virtakiven vierasvenesatamaan ajaessa tulee olla varovainen, sillä virtaukset myös siellä alueella ovat suuret. Voimakkaita virtapaikkoja (Tuhovirta ja Saukkolanvirta) suositellaan vältettäväksi kesäkuun loppuun asti kokonaan. Ne kannattaa kiertää muita reittejä pitkin. Turvallisempi reitti Pyhäjärveltä Virtakiven suuntaan on Hotinkoski (Hovinsaaren idänpuoleinen reitti).

https://www.facebook.com/kouvolanjarvipelastus/

Tässä myöskin vielä linkki, jossa tietoa kanavasta ja siellä liikkumisesta:

https://visitkouvola.fi/fi/a/371/kanavalla-liikkuminen—katso-video#7e8f0af0