Hyvää marraskuuta kylälle!

Tiedotteessa on niin paikallisten, kuin lähialueen toimijoiden tiedotteita. Tiedotteessa on lisäksi muistutusta/infoa ensi viikon (3.-5.11.) aikana tapahtuvasta Kimolan sillan sulkemisesta ja kiertotiestä sekä Jaalan palvelukeskuksen tehostetun palveluasumisen lakkauttamiseen liittyvästä adressista.

Veskansan vesiosuuskunta

Vesimittarilukemat tulee ilmoittaa Lintukymin Tilitoimistolle marraskuun loppuun mennessä. Kiitos!

Kimolan Katajaiset

Kaukalon laitojen pystytys -talkoot 21.11. lauantaina klo 10 Seurapirtin pihamaalla. Kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita mukaan apujoukkoihin!

Maatalousnaiset

Kimolan Maatalousnaisten syyskokous keskiviikkona 25.11.2020 klo 18:30 Valkeapään Arjalla. Tervetuloa!

Kotiseutuliitto

Valokuvaaja ja arkkitehti Tuomas Uusheimo on valokuvannut seitsemän vuoden ajan seurantaloja ympäri Suomea. Hänen kuvissaan näkyvät rakennukset ja tilat mutta myös kaikkien niiden ihmisten jälki, jotka ovat vuosien ja vuosikymmenten aikana eläneet, iloinneet, surreet, suunnitelleet ja toimineet tiloissa. Viirit hyllyillä, usko parempaan maailmaan, kulumat hirsissä, nauru kanttiinissa, tuolipinot nurkissa, jäähtyneen kamiinan tuoksu ja narikkaan unohtunut lippalakki kertovat seurantalon tarinaa edelleen.

Uusheimon kuvien ohella tarinaa kertovat rakennustutkija, arkkitehti Johanna Hakasen essee seurantalojen historiasta ja toimittaja Marja Hakolan tuokiokuvailut taloissa nykyään toimivista ihmisistä.

Kirja on kunnianosoitus suomalaiselle vapaaehtoisuudelle, talkoolaisuudelle ja seuratoiminnalle, samalla kun se on asiantunteva katsaus seurantaloarkkitehtuurin historiaan. Kirja sopii jokaiselle, jolle jokin seurantalo on joskus ollut tärkeä.

Teoksen voi tilata: https://kotiseutuliitto.fi/tuote/seurantalolla-teos/