Helmikuun kylätiedote

Kimolan Kalastusseura tiedottaa

Kimolan Kalastusseuran vuosikokous torstaina 29.2.2024 klo 19.00 Kimolan Seurapirtillä. Käsitellään vuosikokous asiat. Tervetuloa!

Veskansan Vesiosuuskunta tiedottaa

Veskansan Vesiosuuskunnan varsinainen kokous pe 22.3.2024 klo 19.00 alkaen Kimolan Seurapirtillä. Tervetuloa!

Tapahtumia

Kimolan ja Sammallahden kinkerit ke 6.3.2024. klo 18 alkaen Hanna ja Teuvo Salmisella, Koiralammentie 108.

Hyvinvointipäivä Vierumäen Urheiluopistolla ma 11.3.24 klo 15-19. Vapaa pääsy kaikille, vauvasta vaariin. Ohjelmassa mm. curling, jousiammunta, parkour, foam roller, tanssia.

Ilmoittautumiset 4.3.2024 mennessä paula.ahonen@vuolenkoski.fi  p. 050-564 2671

Tammikuun kylätiedote

Hyvää vuotta 2024 kaikille! Vuosi onkin alkanut kovilla pakkasille, mutta tästä sitä nyt kevättä kohti koko ajan mennään!

Kimolan kyläyhdistys tiedottaa

Kimolalaiset ovat saaneet kutsun osallistua valtakunnalliseen lintujen pihabongaus tapahtumaan. Tapahtuma on 27-28.1.24 ja kaikille avoin ja ilmainen. Materiaalit, ohjeet ja lisätiedot löytyvät Birdlifen sivuilta www.pihabongaus.fi 

Kimolan Kyläyhdistyksen virallinen facebook-sivusto on avattu. Löydät uudet sivumme osoitteesta https://www.facebook.com/kimolankylayhdistys Tämä sivusto korvaa aiemman Kimolan Kylä- facebook sivuston, jonka käyttö jäi vähäiseksi. Kyläläisten ja kesäasukkaiden suljettu Kimola-ryhmä säilyy ennallaan meidän keskinäiseen, ei niin viralliseen viestittelyyn.

Viime vuonna tehdyn liikenneturvallisuus-kyselyn perusteella Elyn ja Kouvolan kaupungin tekemä liikenneturvallisuussuunnitelma on päivitetty ja löydettävissä uusimmasta Kylien uutiskirjeestä https://uutiskirje.kouvola.fi/archive/show/5655826 

Veskansan vesiosuuskunta tiedottaa

Muistattehan suojata ja seurailla vesiputkistoa jäätymisen varalta! Putkisto voi jäätyä sisällä ja ulkona. Arkoja kohtia ovat esimerkiksi kylmä käyttövesiputki viileässä kellarissa, putken ja talon liitoskohta tai liian lähellä maanpintaa oleva putki. Myös lumikerroksen vähentyminen nyt lämpimillä keleillä lisää riskiä, jos sitten taas kovemmat pakkaset iskevät. Mikäli huomaat muutoksen veden tulossa, kannattaa asia heti selvittää, ennen kuin pääsee pahemmaksi.

Joulukuun kylätiedote

Kimolan Kyläyhdistys tiedottaa

Seurapirtin kaukalon jää on avattu ja näillä keleillä pysyykin hyvässä kunnossa. Nyt vaan nauttimaan talvisäästä luistelun muodossa!

Kouvolan Soivat Kylät ja kotiseutusäätiö kutsuvat kaikki konserttiin Jaalan kirkkoon su 17.12 klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy, mutta käsiohjelmat ovat paikan päältä hommattuna maksullisia. Kyläyhdistys on saanut ilmaisia käsiohjelmia jaettavaksi kyläläisille. Mikäli haluat tällaisen itsellesi, ota nopsasti yhteyttä Leena Väärälä-Vesaan p.040-533 5664

Veskansan vesiosuuskunta tiedottaa

Olethan muistanut ilmoittaa vesimittarisi lukeman! Mikäli on unohtunut, ilmoitathan lukeman pikaisesti:
tilitoimisto@lintukymintili.fi  
p. 050 3625 737 / Tiina

Seuraava vesilaskun eräpäivä on tämän vuoden lopussa. Muistathan maksaa laskusi eräpäivään mennessä!


“Joulu tulla jollottaa joulupuuron porinassa,
hyvän mielen hyrinässä,
piparkakku kainalossa,
kahvipannu kantapäässä,
valonliekki pimeässä,
joulumieli kynttilässä,
papereiden kahinassa,
enkelsiiven havinassa,
jouluoljet himmelissä,
ajatukset ystävissä.”

Oikein hyvää ja rauhallista joulun aikaa kaikille toivottavat
Kimolan Kyläyhdistys, Kimolan Katajaiset, Kimolan Kalastusseura, Kimolan Riistamiehet ja Veskansan vesiosuuskunta

Hyvää joulua

Marraskuun kylätiedote

Kimolan kyläyhdistys tiedottaa

Kyläyhdistyksen jouluretki Porvoon joulumarkkinoille 9.12.

Kyläyhdistys järjestää bussiretken la 9.12. Vanhan Porvoon Joulumarkkinoille. Lähtö Kimolan Seurapirtin pihasta lauantai-aamuna klo 9.00.

Ennen ruokailua ehdimme jaloitella Raatihuoneentorilla ja klo 12.00 kokoonnumme joululounaalle ravintola Salt:iin, os. Vuorikatu 17. Tarjolla runsas alkupalapöytä ja pääruoaksi voit valita kolmesta eri vaihtoehdosta, ankkaa, kalaa tai pastaa lisukkeineen + jälkiruoka.Oheisessa liitteessä kerrottu ruokavaihtoehdot tarkemmin. Lounaan jälkeen suuntaamme kukin omassa tahdissaan joen toiselle puolelle Taidetehtaan Joulumarkkinoille, os. Läntinen Aleksanterinkatu 1. Kävelymatka n. 1 km.

Paluukyyti Kimolaan lähtee n. klo 16.30 Taidetehtaan pihasta. Paluumatkalla on Joulupukki kyydissä, varaathan siis n. 3 € paketin pukinsäkkiin sujautettavaksi.

Retken hinta on 20 €/hlö, alle 10-vuotiaat puoleen hintaan. 

Ilmoittaudu viimeistään ke 29.11. joko sähköpostilla kimolankylayhdistys@gmail.com  tai tekstiviestillä numeroon 040-7757837/Sinikka. Ilmoittautuminen on sitova! 

Ilmoittautumistietoina tarvitsemme:

  • Lähtijöiden nimet ja jos alle 10-vuotiaita, ilmoita, montako
  • Ruokavaihtoehto
  • Mahdolliset ruoka-allergiat’Mahdolliset ruoka-allergiat

Maksa osallistumismaksusi Kimolan kyläyhdistys ry:n tilille FI40 5751 1040 0105 79 viitteellä 1290 ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään ke 29.11.2023.

Retki toteutuu, jos on min. 30 lähtijää. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, max 40 hlöä.
Tervetuloa mukaan jouluretkelle!

Veskansan vesiosuuskunta tiedottaa

On tullut aika lukea vesimittarit, ilmoitathan siis lukeman 30.11.2023 mennessä, kiitos!  
Ilmoituksen voi tehdä sähköpostitse os. tilitoimisto@lintukymintili.fi tai kirjepostitse alla olevaan osoitteeseen.   

Tilitoimisto Lintukymin Tili
Teollisuuskaari 2
45740 Kuusankoski

p. 050 3625 737 / Tiina

Lokakuun kylätiedote

Kimolan Kyläyhdistys tiedottaa

Kimolan Kyläyhdistyksen Syyskokous pe 20.10 Kimolan Seurapirtillä. Kahvitus klo 18.30 alkaen, kokous klo 19. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kyläyhdistys suunnittelee koko päivän retkeä Porvoon joulumarkkinoille lauantaina 9.12. Laittakaahan kaikki päivämäärä kalenteriin! Haemme retkeen Jaalan kotiseutusäätiön avustusta ja retki toteutuu, mikäli avustus saadaan. Ilmoitamme tarkemmin retken toteutumisesta sekä aikataulusta avustuspäätöksen saatuamme marraskuussa.

Kimolan Riistamiehet tiedottaa

Kimolan Riistamiehet aloittavat hirvijahdin lauantaina 14.10.2023. Pyydämme huomioimaan jahtimiehet ja koirat erityisesti liikenteessä, hidastamalla ajonopeutta reilusti ja keskittymään ohitustilanteisiin huolellisesti.

Jahdin aikaan hirvet liikkuvat päivänvalolla normaalia enemmän. Havaitessanne jahtimiehiä tai koiria, on alueella todennäköisemmin hirviäkin liikkeellä.

Kimolan Riistamiesten hirvikeittotilaisuus Pyhäinpäivänä 4.11. klo 16 alkaen eräkeskuksella. Tervetuloa keitolle maanomistajat ja kyläläiset!

Mukavaa ja raikasta syksyä Kimolan väelle!

Veskansan vesiosuuskunta tiedottaa

Muistakaa ilmoittaa omistajan vaihdokset sekä yhteystietojen muutokset heti myös vesiosuuskunnalle!

Talvi lähestyy vauhdilla. Muistathan varmistaa, ettei vesimittarit pääse jäätymään pakkasilla.

Muita tapahtumia

Kymentaan Läskisoosipäivä la 7.10.23 Kymentaan seuratalolla klo 11.30-14.30. Runsaat lisukkeet, kakkubuffetti ja vegaaninen läskisoosi. Aikuiset 15€, lapset alle 10v 7€.

Kaikille avoin Koko perheen jouluinen herkkukurssi järjestetään Vuolenkosken seuratalolla su 5.11.23 klo 13-16. Kurssilla valmistetaan jouluisia pikkuherkkuja kotiin, tuliaiseksi, joululahjaksi. Lapset 5€, aikuinen ei jäsen 15€.
Ilmoittautumiset viim. 26.10 paula.ahonen@vuolenkoski.fi tai 050-5642671

Bussilla Veturiin ja Urheilupuiston uimahalliin 20.10, 24.11. ja 22.12.
Lähtö Jaalan Raitilta klo 17, paluukyyti uimahallilta klo 19.30 ja Veturilta klo 19.45.
Kuljetus on maksuton ja sen tarjoaa Jaalan kotiseutusäätiö.