Toukokuun kylätiedote

Kimolan kyläyhdistys tiedottaa

On aika taas pitää kylän raitit siisteinä! Kimolan raittien siivousta viikoilla 21 ja 22. Osallistu talkoisiin käymällä läpi sinua lähellä olevia teiden reunuksia mahdollisten roskien osalta. Mikäli löydät isommalti kerättävää roinaa, voit jättää jätesäkin ojan penkalle ja ilmoittaa tästä Tiinalle, nin koukataan säkki pois! Tiina Paldán p. 040-5861845.

Vieraslaji-info

Kesän lämmön viimein saavuttua Kimolaankin on odotettavissa jälleen myös vieraslajien herääminen kasvuunsa ja elintilan valtaamiseen ympäristössämme. Kimola kuuluu valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden listaan, ja sehän on meille ihan kunnia-asia!  
https://www.ymparisto.fi/fi/luonto-vesistot-ja-meri/maisemat/arvokkaat-maisema-alueet 

Kyläyhdistys kannustaa kaikkia tarttumaan toimeen vieraslajien torjumisessa ja on koonnut alle muutamia neuvoja ja muistettavia asioita:

  • Haitallisten vieraslajien, kuten lupiinin tai kurtturuusun kitkeminen tai muu hävittäminen väylien varsilta ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Pieniä määriä toki voit noukkia, mutta muu hävitys- ja niittotyö on urakoitsijan tehtävänä. Vieraslajienkin poistoon tarvitset maanomistajan luvan ja esim. yksityisteiden varsilta tiehoitokunnan luvan.
  • Pieniä määriä vieraslajeja voit hävittää sekajätteen mukana. Isommat määrät kannattaa viedä jäteasemalle, jossa hinta on energiajätteen hinnaston mukainen n. 3.00-12.00 €.  Sulje jätesäkin suu tiukasti jäteastiaan laittaessasi  tai jäteasemalle toimittaessasi. Linkki Kymenlaakson jätteen hinnastoon:  https://www.kymenlaaksonjate.fi/hinnasto/jateasemien-hinnasto/
  • Ethän laita kukkivia vieraslajeja kompostiin, sillä siemenet säilyvät vuosia kompostoinnista huolimatta!

Lisätietoa verkossa:

https://vieraslajit.fi

https://vayla.fi/ymparisto/luonnon-monimuotoisuus/haitalliset-vieraslajit

https://www.ely-keskus.fi/-/aloita-kurtturuusun-ja-lupiinin-havitys-jo-tana-kesana

Kouvolan kaupungin ohjeistus vieraslajeista

Kouvolan kylien uutiskirje 5/2024

https://uutiskirje.kouvola.fi/archive/show/5766839

Kirjeen aiheina mm. kesän bussiaikataulut, kansalaisopiston ilmoittautumiset, Avoimet kylät- ja Mökkiläisten kesätapahtuma sekä Kouvolan muut tapahtumat infoa

Kimolan Riistamiehet tiedottaa

60V juhlan ja riistanhoitosuunnitelman suunnittelu

26.5.2024 sunnuntai klo 9-10. Seuran 60-vuotis juhlan järjestelyiden suunnittelukokoontuminen seuran kodalla. Suunnitellaan juhlapäivän valmistelut ja juhlan kulku, mm. aikataulutus, tarjoilut, tilat, ohjelmat. 

26.5.2024 sunnuntai klo 10-11. Seuran toiminta-alueelle suunnatun riistanhoitosuunnitelman päivittäminen ja edistävien toimien suunnittelu vahvojen riistakantojen ylläpitämiseksi.

Talkoot 8.6.2024 lauantai klo 10. Seuran kesätalkoot, mm. polttopuut liiteriin, nurkkien siivous, tulipaikkojen huolto, suolakivien uusintaa, jne. Työkaluja ja varusteita mukaan, seura tarjoaa makkarat ja vissyt.

Seuran kesäkokous 21.7.2024 sunnuntai klo 10. Seuran kesäkokous. Käsitellään sääntöjen mukaiset ja määräajassa esitetyt asiat.

Kimolan Kalastusseura tiedottaa

Kimolan vesialueiden kalastusmerkkien myynti käynnissä. Lue merkkien lunastuksen ohjeet >

Huhtikuun kylätiedote

Aurinkoista ja kaunista kevään alkua kaikille!

Kimolan Katajaiset tiedottaa

Katajaisten Vappu-pyöräily ke 1.5 klo 12-14.
Kokoontuminen aluksi Kimolan Seurapirtille, jossa myös vappuista tarjoilua. Tervetuloa kaikki ulkoilemaan, lyhyemmän tai pidemmän matkan, oman jaksamisen mukaan!

Kimolan Kalastusseura tiedottaa

Kimolan vesialueiden kalastusmerkkien myynti v 2024 vain sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Katso hinnat ja tilausohjeet >

Maaliskuun kylätiedote

Kimolan Kyläyhdistys tiedottaa

Kimolan Kyläyhdistyksen kevätkokous pe 5.4. Kimolan Seurapirtillä. Kahvitus klo 18.00 alkaen, kokous klo 18.30. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kimolan Katajaiset tiedottaa

Kimolan Katajaisten vuosikokous pe 5.4. Kimolan Seurapirtillä. Katajaisten vuosikokous pidetään heti kyläyhdistyksen kevätkokouksen jälkeen. Käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa! 

Katajaisten jäsenmaksu 2024
Maksamalla jäsenmaksun, tuet paikallista liikuntatoimintaa ja liityt Katajaisiin!
Katajaisten jäsenmaksu vuodelle 2024 on 5€/hlö tai 10€/perhe.
VIITE 2024 JÄSENMAKSUUN: 19237
Tilinro: FI15 5751 1040 0104 47 / Kimolan Katajaiset ry

Kimolan Kalastusseura tiedottaa

Kimolan vesialueiden kalastusmerkkien myynti v 2024 vain sähköpostilla tai tekstiviestillä:
markku.luukka@gmail.com   p. 0400-388525
niskanen.tapsa@gmail.com  p. 050-5735007

Tilaukset huhtikuun puolella, toimitus postitse.

Helmikuun kylätiedote

Kimolan Kalastusseura tiedottaa

Kimolan Kalastusseuran vuosikokous torstaina 29.2.2024 klo 19.00 Kimolan Seurapirtillä. Käsitellään vuosikokous asiat. Tervetuloa!

Veskansan Vesiosuuskunta tiedottaa

Veskansan Vesiosuuskunnan varsinainen kokous pe 22.3.2024 klo 19.00 alkaen Kimolan Seurapirtillä. Tervetuloa!

Tapahtumia

Kimolan ja Sammallahden kinkerit ke 6.3.2024. klo 18 alkaen Hanna ja Teuvo Salmisella, Koiralammentie 108.

Hyvinvointipäivä Vierumäen Urheiluopistolla ma 11.3.24 klo 15-19. Vapaa pääsy kaikille, vauvasta vaariin. Ohjelmassa mm. curling, jousiammunta, parkour, foam roller, tanssia.

Ilmoittautumiset 4.3.2024 mennessä paula.ahonen@vuolenkoski.fi  p. 050-564 2671

Tammikuun kylätiedote

Hyvää vuotta 2024 kaikille! Vuosi onkin alkanut kovilla pakkasille, mutta tästä sitä nyt kevättä kohti koko ajan mennään!

Kimolan kyläyhdistys tiedottaa

Kimolalaiset ovat saaneet kutsun osallistua valtakunnalliseen lintujen pihabongaus tapahtumaan. Tapahtuma on 27-28.1.24 ja kaikille avoin ja ilmainen. Materiaalit, ohjeet ja lisätiedot löytyvät Birdlifen sivuilta www.pihabongaus.fi 

Kimolan Kyläyhdistyksen virallinen facebook-sivusto on avattu. Löydät uudet sivumme osoitteesta https://www.facebook.com/kimolankylayhdistys Tämä sivusto korvaa aiemman Kimolan Kylä- facebook sivuston, jonka käyttö jäi vähäiseksi. Kyläläisten ja kesäasukkaiden suljettu Kimola-ryhmä säilyy ennallaan meidän keskinäiseen, ei niin viralliseen viestittelyyn.

Viime vuonna tehdyn liikenneturvallisuus-kyselyn perusteella Elyn ja Kouvolan kaupungin tekemä liikenneturvallisuussuunnitelma on päivitetty ja löydettävissä uusimmasta Kylien uutiskirjeestä https://uutiskirje.kouvola.fi/archive/show/5655826 

Veskansan vesiosuuskunta tiedottaa

Muistattehan suojata ja seurailla vesiputkistoa jäätymisen varalta! Putkisto voi jäätyä sisällä ja ulkona. Arkoja kohtia ovat esimerkiksi kylmä käyttövesiputki viileässä kellarissa, putken ja talon liitoskohta tai liian lähellä maanpintaa oleva putki. Myös lumikerroksen vähentyminen nyt lämpimillä keleillä lisää riskiä, jos sitten taas kovemmat pakkaset iskevät. Mikäli huomaat muutoksen veden tulossa, kannattaa asia heti selvittää, ennen kuin pääsee pahemmaksi.