Nostalgiset päivätanssit su 29.9. klo 15-18 Kimolan Seurapirtillä
Tanssittajina Marco Lundberg, Anne Korpelainen & Manskin valot.
Liput 10€. Kimolan Kyläyhdistyksen kahvio.
Kimolan Kyläyhdistyksen Syyskokous su 27.10.
Kimolan Seurapirtillä. Kahvitus klo 18.00 alkaen, kokous klo 18.30. Käsitellään sääntömääräiset asiat.
Kymenlaaksossa tapahtuu
Mikä on sinun tärkeä paikkasi Kymenlaaksossa? Miksi?
Kymenlaaksolaiset museot keräävät vuosittain muistitietoa eri teemoista Kerro meille! -kyselyn avulla. Tänä vuonna teemana ovat paikat. Jokaisen elämään liittyy paikkoja, joissa on tapahtunut jotain pientä tai suurta merkittävää – hyvää tai pahaa. On myös paikkoja, jonne aina palaa ja joihin on kiintynyt. Mistä löytyvät merkitykselliset paikat Kymenlaaksossa ja millaisia tarinoita niihin liittyy?
Kyselyn löydät osoitteesta: https://kerromeille.net/
Seminaari: Miltä teollisuus tuntuu?
Ankkapurhan teollisuusmuseo 2.10.2024 klo 17–19.30
Alussa oli puu, joki ja visio. Puusta syntyi vietävän hyviä tuotteita ja Kymenlaakson identiteetin perusta. Tehtaan siluetti on ollut osa alueen kaupunki- ja mielenmaisemaa vuosikymmenten ajan. Miten vahvasta teollisesta kulttuuriperinnöstä tehdään voimavara nykyhetkessä ja tulevaisuudessa?
Miltä teollisuus tuntuu? -seminaari taustoittaa Kymenlaakson teollisuuden merkitystä laaksokunnan synnylle ja esittelee nykyisin nähtävillä olevia kohteita. Alueen voimakas rakennemuutos saa pohtimaan, mitä teollisuusperinnöstä tulee säilyttää ja mitä uudistaa. Kymenlaakson teollisuusperintö ja identiteetti eivät ole pysähtyneet paikoilleen, vaan ne kehittyvät ja vahvistuvat jatkuvasti. Yhdessä menneisyyttä pohtimalla rakennamme tulevaisuutta. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton.
Seminaarin aluksi teollisuusneuvos Eero Niinikoski luo katsauksen Kymenlaakson teollisuushistoriaan ja sen merkitykseen. Hanna Myllyntaustan esityksessä kuullaan, miten Mämmälän maatalouskylästä kasvoi metsäteollisuudesta elinvoimansa saava teollisuusyhteisö – nykyinen Stora Enso Anjalankosken tehtaat.
Lisäksi Kymenlaakson museo esittelee uutta Euroopan teollisuusperintöreitistöä, joka nostaa esiin kiinnostavia tehdasalueita matkailijoiden iloksi.
Yksi Kymenlaakson hienoista teollisista kohteista on seminaarin pitopaikka Ankkapurhan teollisuusmuseo. Seminaarissa päästään tutustumaan museoon, jonka vetonaula on Suomen ensimmäinen jatkuvakäyntinen kartonkikone vuodelta 1897.
Ohjelma 2.10.2024
Kokoontuminen Ankkapurhan teollisuusmuseon portilla, Kuitutie 2, Inkeroinen.
17.00 Tutustuminen patoalueeseen ja turbiinisaliin
Oppaina Hanna Myllyntausta ja Tarja Peltola-Welin, Ankkapurhan teollisuusmuseo
17.30 Kahvitarjoilu ja tervetulosanat
Stora Enso Anjalankosken tehtaat, Museotoimenjohtaja Terhi Pietiläinen, Kymenlaakson museo
18.00
Kymenlaakson juuret teollisuudessa
Teollisuusneuvos Eero Niinikoski
Ankkapurha – tekniikan edelläkävijä
Hanna Myllyntausta, Ankkapurhan teollisuusmuseo
Teollisuusperintöreitistön esittely – elinvoimaa tulevaan
Kymenlaakson museo
19.00 Mahdollisuus tutustua Ankkapurhan teollisuusmuseoon
Oppaina Hanna Myllyntausta ja Tarja Peltola-Welin, Ankkapurhan teollisuusmuseo
Seminaarin järjestävät yhteistyössä Kymenlaakson museo, Stora Enso Anjalankosken tehtaat ja Ankkapurhan teollisuusmuseosäätiö.