Kimolan kyläyhdistys tiedottaa

On aika taas pitää kylän raitit siisteinä! Kimolan raittien siivousta viikoilla 21 ja 22. Osallistu talkoisiin käymällä läpi sinua lähellä olevia teiden reunuksia mahdollisten roskien osalta. Mikäli löydät isommalti kerättävää roinaa, voit jättää jätesäkin ojan penkalle ja ilmoittaa tästä Tiinalle, nin koukataan säkki pois! Tiina Paldán p. 040-5861845.

Vieraslaji-info

Kesän lämmön viimein saavuttua Kimolaankin on odotettavissa jälleen myös vieraslajien herääminen kasvuunsa ja elintilan valtaamiseen ympäristössämme. Kimola kuuluu valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden listaan, ja sehän on meille ihan kunnia-asia!  
https://www.ymparisto.fi/fi/luonto-vesistot-ja-meri/maisemat/arvokkaat-maisema-alueet 

Kyläyhdistys kannustaa kaikkia tarttumaan toimeen vieraslajien torjumisessa ja on koonnut alle muutamia neuvoja ja muistettavia asioita:

  • Haitallisten vieraslajien, kuten lupiinin tai kurtturuusun kitkeminen tai muu hävittäminen väylien varsilta ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Pieniä määriä toki voit noukkia, mutta muu hävitys- ja niittotyö on urakoitsijan tehtävänä. Vieraslajienkin poistoon tarvitset maanomistajan luvan ja esim. yksityisteiden varsilta tiehoitokunnan luvan.
  • Pieniä määriä vieraslajeja voit hävittää sekajätteen mukana. Isommat määrät kannattaa viedä jäteasemalle, jossa hinta on energiajätteen hinnaston mukainen n. 3.00-12.00 €.  Sulje jätesäkin suu tiukasti jäteastiaan laittaessasi  tai jäteasemalle toimittaessasi. Linkki Kymenlaakson jätteen hinnastoon:  https://www.kymenlaaksonjate.fi/hinnasto/jateasemien-hinnasto/
  • Ethän laita kukkivia vieraslajeja kompostiin, sillä siemenet säilyvät vuosia kompostoinnista huolimatta!

Lisätietoa verkossa:

https://vieraslajit.fi

https://vayla.fi/ymparisto/luonnon-monimuotoisuus/haitalliset-vieraslajit

https://www.ely-keskus.fi/-/aloita-kurtturuusun-ja-lupiinin-havitys-jo-tana-kesana

Kouvolan kaupungin ohjeistus vieraslajeista

Kouvolan kylien uutiskirje 5/2024

https://uutiskirje.kouvola.fi/archive/show/5766839

Kirjeen aiheina mm. kesän bussiaikataulut, kansalaisopiston ilmoittautumiset, Avoimet kylät- ja Mökkiläisten kesätapahtuma sekä Kouvolan muut tapahtumat infoa

Kimolan Riistamiehet tiedottaa

60V juhlan ja riistanhoitosuunnitelman suunnittelu

26.5.2024 sunnuntai klo 9-10. Seuran 60-vuotis juhlan järjestelyiden suunnittelukokoontuminen seuran kodalla. Suunnitellaan juhlapäivän valmistelut ja juhlan kulku, mm. aikataulutus, tarjoilut, tilat, ohjelmat. 

26.5.2024 sunnuntai klo 10-11. Seuran toiminta-alueelle suunnatun riistanhoitosuunnitelman päivittäminen ja edistävien toimien suunnittelu vahvojen riistakantojen ylläpitämiseksi.

Talkoot 8.6.2024 lauantai klo 10. Seuran kesätalkoot, mm. polttopuut liiteriin, nurkkien siivous, tulipaikkojen huolto, suolakivien uusintaa, jne. Työkaluja ja varusteita mukaan, seura tarjoaa makkarat ja vissyt.

Seuran kesäkokous 21.7.2024 sunnuntai klo 10. Seuran kesäkokous. Käsitellään sääntöjen mukaiset ja määräajassa esitetyt asiat.

Kimolan Kalastusseura tiedottaa

Kimolan vesialueiden kalastusmerkkien myynti käynnissä. Lue merkkien lunastuksen ohjeet >