Kesähaasteen kilometrejä voit kerryttää kolmessa eri lajissa: Kävely/juoksu lenkillä, pyöräillen tai uimalla.

Huomioithan, että kävelyyn tai juoksuun vaaditaan nimenomaan lenkkeily, tavalliset päivän mittaa kertyneet askeleet eivät kerrytä haasteen kilometrejä. Uiden tehty suoritus tulee tapahtua luonnon vesissä, halliuimista ei lasketa, niin kuin ei myöskään pyöräilyssä sisällä tapahtuvaa kuntopyöräilyä (tai sähköpyöräilyä), vaan tässä haasteessa keskitytään nimenomaan kesäisiin ulkosuorituksiin.

Eri lajeilla on kuitenkin erilaiset kilometrikertoimet:

  • Pyöräily on yhden kertoimella
  • Kävely /juoksu on kahden kertoimella
  • Uinti kolmen kertoimella

Esimerkiksi: Jos olet pyöräillyt 10 kilometriä ja uinut 2 kilometriä, on kilometrejä kertynyt yhteensä 10 + 2×3 = 16 km.

Mikäli yhden lomakkeen sarakkeet eivät riitä, voit jatkaa toiselle lomakkeelle. Haasteen päätyttyä lomakkeen voi palauttaa joko Katajaisten sihteerin sähköpostiin: kaisaniskanen90@gmail.com tai Katajaisten sporttisen johtoryhmän jäsenten Antti Mesiäisen, Kaisa/Tapio Niskasen, Karoliina Ilonojan, Ville-Pekka Jälkön tai Harri Matikaisen postilaatikkoon.

Haasteen voittajalle on luvassa Katajaisten kiertopalkinto. Lomake on henkilökohtainen, joten haasteeseen voi osallistua vaikka koko perhe, kukin omalla lomakkeellaan. Jälleen luotamme Kimolalaisten rehellisyyteen, eli merkitsethän vain todelliset kilometrisi. Liikkua voit kuitenkin missä tahansa, myös muualla kuin Kimolassa.

Mikäli tarvitset lomakkeita fyysisessä muodossa, ilmoitathan siitä Katajaisten sihteerille: kaisaniskanen90@gmail.com

Katajaisten haasteisiin voivat ilman muuta osallistua Kimolan kylän niin vakituiset, kuin kesäasukkaat ja mikäli tiedät kylältä jonkun, joka osallistuisi mielellään, mutta ei ole kylätiedotteen tavoitettavissa, haastetta saa vapaasti toimittaa eteenpäin!


Hiihtohaasteen tulokset

Kylämme pääsi 1.272,7 yhteiskilometreillä Kimolasta Nuorgamiin ja pikkuisen matkaa takaisin Utsjoen ohi. Jäimme siis viime vuodesta joitain satoja kilometrejä, viime hiihtokautena Kimolan kylä sai 1.789,99 yhteiskilometriä kokoon.

Tänä vuonna haastoimme myös muita Jaalan kyliä mukaan ja Siikavan kylä hiihteli yhteensä 4268,3 km! Onnea Siikavan koville hiihtäjille! Kimolan ahkerin hiihtäjä ja hiihtohaasteen pokaalin saaja on tänäkin vuonna vallitseva mestari Harri Matikainen 577,65 hiihtokilometrillä! Onneksi olkoon Harri!